Bliv klog på Semaiskolen

Alle afdelinger har sin egen leder, der er ansvarlig for daglig drift og økonomisk arbejde forbundet med dette. Alle ansatte i de forskellige afdelinger på Semaiskolen har uddannede pædagoger eller folk med anden faglig relevant uddannelse, der gør dem kvalificerede. Semaiskolen har åbent alle årets dage, og følger så vidt muligt den kommunale ferieplan.  

Semaiskolen tilbyder

Semaiskolen er fuldt ud bevidst om, hvilke baggrunde de unge beboere kommer fra, og vi tilbyder derfor voksne/personale, som er tillidsvækkende, gennemsigtige, omsorgsfulde og altid har tid, når den unge beboer har brug for det.

Semaiskolen fokuserer på en hverdag med forudsigelighed, tæt kontakt med voksne og velkendte og trygge rammer. Skolen og pædagogikken arbejder tæt sammen om den enkelte person på Semaiskolen for at sikre den bedste udvikling muligt.

Pædagogik

Hver enkelt beboer på Semaiskolen får tilknyttet en personlig pædagog, der er ansvarlig for beboeren, samarbejdet med kommunen og kontakten med beboerens forældre.

Semaiskolen arbejder med en pædagogik, der er baseret på tætte relationer med beboeren. På den måde er der en åben kanal for kommunikation, og beboren får sin stemme hørt og der samarbejdes, hvoraf den ansvarlige pædagog stadig tager et professionelt ansvar.

Målsætningen for Semaiskolen

Målet for os er at styrke den enkelte person som individ og skubbe dem i mod en sundere tilværelse, hvor de kan erkende og arbejde med deres egne problemstillinger og udvikle sig positivt.

Vi arbejder altid på at skabe et miljø, der vil afføde en stærkere person i enden. En person der kan stå på egne ben, og ikke længere vil være afhængig af voksenhjælpen tilbudt af os.

Desuden arbejder vi også på at skabe rammer, der bryder med det negative mønster de unge mennesker kender og skabe nye positive mønstre, der vil udvikle og skabe en selvsikker identitet i de unge beboere.

Der er mange udfordringer for de unge beboere, og på Semaiskolen er det vores fornemmeste opgave at hjælpe med at overkomme disse og forme og udvikle bedre mennesker.