Farvebombe – Hvad bruger man den til?

Noget tid efter en farvning, så vil de fleste føle, at hårfarvning godt kunne bruge lidt genopfriskning. Måske synes man det er lidt for tidligt at gå til frisøren igen, så derfor er en farvebombe genial. Man bruger nemlig en farvebombe til at genopfriske ens hårfarve imellem farvningerne hos frisøren. Det er en hurtig og mild måde at genskabe hårfarven, så man slipper for at skulle tage ned til frisøren.

Det er en hårkur

Teknisk set er en farvebombe en hårkur, hvori man har tilsat noget hårfarve. Det er et koncept, som oprindeligt blev skabt af en virksomhed der hedder Revlon. Navnet er opstået på grund af den dens typiske flaske form, som er en rund og på en måde bombeformet flaske. Ydermere får man et hurtigt og mærkbart resultat.

Det er ikke længere kun én virksomhed som laver produktet, da der er flere virksomheder der har fuldt med på bølgen af den succes der har været med dem – fx laver det danske mærke Echosline også en farvebombe.

Hvad kan man bruge det til?

Har man synlige udgroninger i toppen, så kan man skjule dem med en farvebombe. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke fjerner dem, men rettere camouflere dem et stykke tid. Derudover er det heller ikke en erstatning af en bundfarve. Det gør det altså svære at se udgroningerne, så man kan vente lidt med at tage forbi frisøren.

Har man blondt hår, så er det meget normalt, at man får et gult eller måske grønligt skær i håret. Dette kan en farvebombe også hjælpe med, hvilket sker på grund af de farvepigmenter som er i indholdet. På den måde ophæver farverne hinanden – og skaber et resultat af lysnet hår.

Hvordan bruger man en farvebombe?

Før man påsætter en farvebombe, så skal man vaske håret, så det bliver rent – og gerne grundigt, så man får eventuelle rester af hårprodukter væk. Derefter skal man, med et håndklæde, tørre det let, så det fortsat er lidt fugtigt. Nu kan man så fordele produktet i håret, og man skal huske at det er bedre at bruge for meget end for lidt. Man skal lade det sidde i håret, så længe som der bliver anvist på produktets pakke – og så skal man skylle det grundigt.

Man skal være meget opmærksom på hvilken farvebombe man vælger, da farven i den helst skal matche mest muligt med ens egen hårfarve. Hvis den ikke gør det, så vil man få et lidt for tydligt resultat, som ikke er ønskværdigt.