Hvordan kan du sikre din virksomhed mod indbrud?

De fleste virksomheder har aktiver for rigtig mange penge. De aktiver kan tage form i mange forskellige ting – eksempelvis som produkterne i ens fysiske butik eller et stort varelager. Under alle omstændigheder er der tale om aktiver, som er mange penge værd, og som man derfor også kan være lidt øm over for. Man hører jævnligt om virksomheder, der bliver udsat for indbrud, og som følge af dette lider økonomisk. Derfor er det også i deres interesse at sikre deres fysiske bygninger mod indbrud. Men hvordan gøres det mest effektivt i dag? Der er mange metoder til, hvordan en bygning kan sikres, hvorfor det også hurtigt kan blive forvirrende med mange valgmuligheder. For at vide sig sikker på, hvad der bedst kan betale sig, bør du konsultere dig med låsesmeden. For hvad anbefaler den professionelle fagmand egentlig? Vi gennemgår her nogle af mulighederne for indbrudssikring i virksomheder, som låsesmeden AB Låsservice tilbyder. De har både en dansk og en norsk afdeling (deraf det norske navn).

Elektronisk låsesystem

Et elektronisk låsesystem bliver mere og mere almindeligt – særligt i virksomheder, og særligt i større ejendomme. Med en elektronisk lås bruges eksempelvis et kodesystem til at låse sig ind. Dette er mere sikkert end den traditionelle lås, da sidstnævnte er mere sårbar over for at blive dirket op. Hvis man har en virksomhed med mange medarbejdere, kan det desuden være en langt mere optimal løsning. Elektroniske låse kommer med forskelige muligheder af oplukning.

Nogle kommer med en kode, der skal indtastes ved oplukning, og som nemt kan ændres hvis nødvendigt. Det kan eksempelvis være i tilfælde af, at et håndværkerfirma har fået udleveret koden. Her ville koden efterfølgende nemt kunne ændres. En af alternativerne til en kodelås er en brik. Med en brik bipper medarbejderne sig ind, hvorfor det på sin vis minder mere om den traditionelle nøgle. Her kan brikker også nemt deles ud til de personer, der skal have adgang. Og der kan laves adgangsbegrænsning, hvis bestemte personer kun skal have adgang til dele af bygningen. På den måde kan du sikre, at det ikke er alle og enhver, der har adgang til hele bygningen. Du har mere kontrol, hvilket kan være med til at forhindre tyveri og indbrud.

Kameraovervågning – kan virke både proaktivt og reaktivt

Kameraovervågning er også en af de tiltag, som man ser i flere og flere virksomheder. Styrken ved kameraet er, at det både har potentiale til at virke proaktivt og reaktivt. Når et kamera installeres i samspil med låsesystemet, så er der forskellige måder, dette kan gøres på. Hvis der registreres bevægelse, kan dette udløse en alarm, samtidigt med at det kan sende en besked til et eventuelt sikkerhedsfirma. Dette udgør selvsagt den reaktive faktor. Grunden til, at det også er proaktivt, er, at det kan skræmme tyven væk. Såfremt en indbrudstyv ser kameraet eller advarslen om, at der er overvågning på grunden, er dette potentielt grund nok til, at han/hun vender om. Det gør hvert fald arbejdet en del mere besværligt, hvorfor det måske vurderes, at det ikke er det værd.

Når systemet skal installeres, er det utroligt vigtigt, at kameraet placeres det rigtige sted. Her kommer låsesmedens kompetencer i brug. De har nemlig erfaringen, dataen og fagligheden til at vurdere, hvor det bedst kan betale sig.

Hvis I ønsker en vurdering af, hvor sikker jeres virksomhed er, og om I eventuelt skal opdatere visse låsesystemer, kan I med fordel kontakte en låsesmed.