Kan det betale sig at benytte et rådgivende ingeniørfirma?

Det kan virke som en relativ høj omkostning at kaste sig ud i et større energiprojekt. Især hvis man er i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kan betale sig. Selvfølgelig bliver man også nødt til at opveje fordele og ulemper, inden du går i gang. I rigtig mange tilfælde – og ved valg af det rigtige rådgivende ingeniørfirma – kan investeringen dog godt betale sig. Det handler om at finde dem, som virkelig kan deres kram og identificere de løsninger, som vil skabe de bedste resultater for lige netop din virksomhed. Rigtig mange værdsætter også en ærlighed og ligefremhed i samarbejdet, således at der opbygges en tillid, som er baseret på reelle fakta og ikke overfladiske salgstaler.

Hvis man finder det rigtige rådgivende ingeniørfirma, kan et energiprojekt gøre rigtig meget godt for virksomheden. Energirådgivning kan resultere i, at energiregningen reduceres betydeligt. Det kan også skabe bedre forudsætninger på arbejdspladsen – for eksempel i form af bedre indeklima, bedre ventilation etc.

Hvad er vigtigt i valget af eksternt firma?

Når I skal beslutte, hvilke rådgivende ingeniører I skal benytte, er der ikke grund til at tage den hurtige løsning. Lav jeres research og tag eventuelt også flere kandidater med i betragtningen. Det kan tage tid at finde de helt rette, som I er trygge ved, og som I også har kemien med. Rent fagligt og professionelt skal I selvfølgelig vælge dem, som har den fornødne ekspertise. Der er stor forskel på energivejledere, der blot har taget et 14-dages kursus, og så på de deciderede energispecialister. I komplekse virksomheder, eksempelvis inden for industri- og process, findes der en masse driftprocesser, som ikke må blive ‘forstyrret’ af indgrebet. Det vil sige, at den optimering, der skal ske, ikke må gå hen og forværre andre processer. For at dette ikke skal ske, skal de rådgivende ingeniører kunne anskue virksomheden som helhed og ikke kigge på de enkelte, tekniske installationer isoleret.

Vælger I at gennemføre en energioptimering, kan I i mange tilfælde kunne høste fordelene inden for få år. Eksempelvis skriver SARI Rådgivende Ingeniører, at en investering i 3 ud af 4 tilfælde vil give afkast inden 2 år.