Tør kælder og billigere end prisen på omfangsdræn

Vi er gået en kold og våd tid i møde og de regnfulde dage, kan give rigtig mange husejere og boligadministratorer rynker i panden, når skybrud baner sig vejen til kælderen og medfører fugtskader i den ellers tørre kælder.

Især mange ældre boligbyggerier er ramt, da kravene til konstruktion tidligere har været anderledes, og disse kan derfor have besværligheder med at holde en tør kælder gennem de regnfulde perioder. En tør kælder er ellers vigtigt for at sikre et godt indeklima og vigtigst af alt undgå at beboerne bliver syge, hvis der eksempelvis opstår skimmelsvamp.

Hvordan får man igen en tør kælder?

At få en tør kælder tilbage behøver ikke at tømme alle konti, og det er faktisk heller ikke så besværligt som man først kunne frygte. Mange er måske bekendte med muligheden for omfangsdræn, og dette er også en effektiv måde til at komme problemet til livs og få sin tørre kælder tilbage, men det er ikke nødvendigvis den hverken letteste eller billigste på prisen. For at man kan få et omfangsdræn er man nødsaget til at udføre et omfangsgribende gravearbejde, så der skal graves en rand rundt om soklen på huset, hvori omfangsdrænet kan ligge. Med mindre man er ude efter at forbrænde en masse kalorier, vil mange synes, at det er et knokkel, og hvis man f.eks. hører til den ældre generation – og ikke har familie, som kan hjælpe – skal prisen på gravearbejde lægges oven i prisen på selve omfangsdrænet. Prisen for et omfangsdræn ligger ofte på over 175.000, og hvis man eksempelvis bor på landet, hvor huspriserne er lavere, kan en omfangsdræn pris måske løbe op i 25-40 % af selve husets værdi.

Drytech og Elektro osmose giver tør kælder

Omfangsdræn pris og evnen til at opnå effektive resultater er derfor ikke altid umagen værd, og ny teknologi fra Drytech har gjort det muligt at få en tør kælder helt uden gravearbejde.

Denne teknik fra Drytech kalder Drymat System tager udgangspunkt i elektro osmose, der som navnet indikerer bruger strøm til at lede vandet væk, så man igen kan få en tør kælder. Den tørre kælder fås ved at man anbringer en boks på væggen, hvortil der kobles en strømførende ledning og elektroder i væggene. Udenfor anbringes et jordspyd, der er negativt ladet, og de positive impulser fra Drytechs Drymat System vil således søge mod de negative, hvilket vil lede vandet væk, og resultatet er en tør kælder. Prisen på Drymat System og elektro osmose kan fås for helt ned til 36.000, og det er derfor langt billigere end omfangsdræn prisen. Omfangsdræn prisen er ofte hele 500 % dyrere end prisen med elektro osmose, og det er derfor tydeligt at se fordelene ved denne nye og banebrydende teknologi.

Hvis man er interesseret i at få et gratis fugtkælder en tør kælder, kan man besøge Drytech på deres hjemmeside www.drytech.dk. Ved samme lejlighed kan man få et tilbud på elektro osmose, og selv se, hvor meget kan spare i forhold til prisen på omfangsdræn.