Hus, laasesmed

Er vi bedre sikret mod indbrud over sommeren?

Der er ikke noget tidspunkt på året, hvor vi er absolut sikrede mod indbrud. Men der er selvfølgelig tidspunkter, hvor vi er mere udsatte. Normalt siger vi, at tiden mellem jul og nytår er den, hvor flest folk oplever indbrud. Dette giver god mening, da mange familier befinder sig hos familie og derfor efterlader et tomt hjem. Men sommerferien kan sådan set også være en sårbar tidsperiode, da mange er på udenlandsferie her. Så ville den kække læser måske tænke, at i år er et exceptionelt år, på den måde at mange folk fravælger netop sommerferien. Grunden til det skal naturligvis findes i Covid-19, som har sat en bremser for mange sommerferieplaner. På sin vis er vi derfor mere sikre. Men på den anden side søger mange folk potentielt mod sommerhuse eller familie rundt om i Danmark. Således kan vi ikke vide os sikre på, om flere huse vil stå tomme. Derudover er der en stor fordel ved sommerhalvåret, som er et godt værn mod indbrudstyve. Og det er lyset. Det faktum, at der ikke er særlig mange timer i døgnet, hvor det reelt er helt mørkt, kan være en skræmmefaktor for nogle indbrudstyve.

Du kan hos forskellige låsesmede indhente brugbar information på, hvad du selv kan gøre for at hindre uvelkomne gæster. Kigger du for eksempel på AB Låseservices hjemmeside, der har base på Fyn, kan du finde en guide til, hvad du proaktivt kan gøre.

Overvej et professionelt tjek, hvis du vil vide dig mere sikker

Udover de præventionelle råd, du kan finde på diverse sider, og som er gode altid at have i baghovedet, kan det være en idé med en professionel vurdering. Her er det låsesmeden, du skal rådføre dig med. Som fagmand kan han/hun vurdere, om der er nogle faldgruber forbundet med dine låsesystemer, og hvor slemme de potentielt er. Har du eksempelvis overtaget et hus, hvor du i realiteten ikke ved, hvor gammel låsen er, kan låsecylindrene potentielt være meget forældet. Det kan have konsekvenser for, hvor nemt det er for indbrudstyven at bryde ind. Det kan også være, at dine døre er placeret på en sådan måde, at det giver rigtig god mening med elektronisk overvågning. Alt dette kan låsesmeden hjælpe dig med at få afklaring på. Det kan være betryggende at få råd fra en professionel, som ved, lige præcist hvad tyven slår ned på, og hvordan det kan forebygges.

AB Låseservice er også et eksempel på en låsesmed, der tilbyder en sådan ydelse. Udover på Fyn har de også afdelinger i Oslo og Lysaker.